KAMERAMAN RAHATSIZLIKLARI... - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
6/10/2009

KAMERAMAN RAHATSIZLIKLARI...

Bir düşünün elinizde 10 kg. bir ağırlık var ve bu ağırlığı 2-3-4 saat tutuyorsunuz neler olur eliniz uyuşur.morarır,hatta felç oldum zannedersiniz.İşte Kameraman da aynı duyguların ve fiziksel durumun daha beterini yaşar. 5 yıllık bir kameraman arkadaş aktüel çalışıyorsa, ilk önce omurlarında eğrilme yoluna gidecek konsültasyonlar ile karşılaşmaya başlar.
Bu ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş boyun kireçlenmesi boyun fıtığına doğru gider ve en son safha bel fıtığı ve bu son noktadır. Kameraman Kamerayı omzuna alamaz hale gelir ve sonuç ya malulen emekli oda bizde çok zor genellikle stüdyo kameramanı olarak çalışmaya devam etmek zorundadır.

Peki ne yapacak Kameramanlar?;Aktüel kameraman arkadaşlar mümkün olduğunca monopot kullanmaya gayret gösterecekler yok teknik ama hep taktik olan saymanlık almıyor yok şöyle böyle demeden bütün kamera grubu olarak bu yardımcı ama bir o kadarda kurtarıcı malzeme istendiğinde boyuna bele omuza artık eskisi gibi yük binmeyecek ve bizlerde daha fazla sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. ve bunun için monopot kullanmaya gayret edeceğiz.

Şimdi de geldi stüdyodaki kameraman arkadaşlara; Bu görsel sanatçı dostlar ise imkan serayetinde tabure yada sandalya destekli çalışırlarsa hem varis denilen damar hastalığı illetinden hemde sürekli wıfender'a bakmaktan boyun kireçlenmesinden bir nebze olsun kurtulacaklardır.Diğer dallardaki kameraman arkadaşlar içinde mümkün olduğunca kısada olsa oturarak dinlenmeliler ve fırsatları olupta eve geldiklerinde ayaklarını kalp hizasından yukarı kaldırıp kan dolaşımını sağlamalılar.Şimdi aranızdan Kameramanmısın Doktormu diyenler çıkabilir ama bunları ben değil Fizik Tedavi ve Beyin sinir Cerrahı uzmanlar söylüyor.

Ve önemlisi bizler dengesiz beslenen meslektaşlarım lütfen kilomuza dikkat edelim çünkü bizim belimizin en büyük düşmanı kilodur bunuda aklımızın bir tarafına lütfen not edelim ve sağlığımızdan olmayalım sağlıklı ve bol net görüntüler çekmek dileği ile .......
AktüelHaber Kameraman:ilker Özkap
KAMERAMAN RAHATSIZLIKLARI... Reviewed by kuvvetmiraj on 6/10/2009 Rating: 5 Bir düşünün elinizde 10 kg. bir ağırlık var ve bu ağırlığı 2-3-4 saat tutuyorsunuz neler olur eliniz uyuşur.morarır,hatta felç oldum zannede...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...