Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Profesyonel çekim - II)9 - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
6/13/2009

Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Profesyonel çekim - II)9

Bitmeyen hareketler

Bazı yapılar o kadar büyüktür ki, en geniş açıyla bile bir kadraja sığmazlar. Notre Dame Katedrali'ni yukarıdan aşağı salınarak çekme buna bir çözüm değildir. Bu sadece izleyicilerinizin başının dönmesine neden olur. Bu yüzden böyle salınımlardan kaçınarak kameranızın izleyicileriniz için bir rehber olmasını sağlamalısınız. Subjektif bir görünüm için gerekli olan ayrıntılara odaklanın. Örneğin ayrı ayrı pencereleri ve kapıda girmek için bekleyen insanları çekin. Hareketli çekimler yerine bütün ve yarım çekimleri deneyin.

Yanlış beyaz dengesi

Aslında kameralar beyaz dengesini otomatik olarak ayarlar. Ama buna rağmen kimi zaman mavi veya sarı rengin baskın olduğu çekimlerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür çekimleri eğer kameranızın ayarlarını iyi biliyorsanız kameranızın ekranından bile fark edebilirsiniz. Bu yüzden çekime başlamadan önce beyaz dengesi ayarlarıyla denemeler yapın. Daha sonra kameranızı bir televizyona bağlayarak farklı beyaz dengelerinde (örneğin otomatik, iç mekan ve dış mekan gibi) yaptığınız değişiklikleri inceleyip en doğru renkleri vereni seçin.

Doğaçlama yorumlar

Çoğu kameraman çekim sırasında yorumlarını kaydeder. Sorun konuşmanın bir kere kaydedildikten sonra kayıttan çıkarmanın mümkün olmamasıdır. Ortam sesleri ile karışan konuşma diğerlerinden ayrılamaz. Bu yüzden yetenekli bir konuşmacı değilseniz, önceden kendinize notlar alarak videonuzun arka planına ekleyeceğiniz konuşmayı planlayın. Video kaydını tamamlayan ve görülenin dışındaki ek bilgiler son derece ilginç olabilir.
Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Profesyonel çekim - II)9 Reviewed by kuvvetmiraj on 6/13/2009 Rating: 5 Bitmeyen hareketler Bazı yapılar o kadar büyüktür ki, en geniş açıyla bile bir kadraja sığmazlar. Notre Dame Katedrali'ni yukarıdan aşa...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...