Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Her ortamda farklı taktikler)6 - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
6/13/2009

Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Her ortamda farklı taktikler)6

Çocuklar

Çocukları çekerken unutmamanız gereken birinci kural eğilmek. En güzel kareleri dünyayı onların gözünden gördüğünüzde elde edebilirsiniz. Üstten yapılan çekimler yetişkinlerin yüksekten bakan bakışlarını temsil eder.

*Çocuklarınızı sürekli kadrajda tutmaya çalışmayın. Bırakın kadrajın dışına çıksınlar. Daha sonra onları tekrar kadraja alıp çekime başlayabilirsiniz.

*Çocuklarla aranızda hep belirli bir mesafe olmasını sağlayın. Çocukların en doğal hallerini oyun oynarken yakalayabilirsiniz. Bu yüzden objektifinizin "tele" kısmını kullanmaya çalışın ve "Annene el salla!" gibi reji direktifleri vermekten kaçının.

*Alçaktan çekim yaparken kameranızı aşağı sallandırıp görüntüyü ekrandan kontrol edin. Bu şekilde etrafta olup bitenden daha fazla haberdar olabilirsiniz.

Manzara

*Ultraviyole ışınlarının objektifinize girmesini engellemek için bir "skylight" filtresi kullanın. Böylece tele çekimlerde sis veya uzaklık maviliği etkisinden de bir miktar kurtulursunuz.

*Polarize bir filtre kullanırsanız gökyüzü daha mavi görünür ve bulutlar daha öne çıkar. Ama bunun için otomatik fokusu kapamalısınız.

*Tripod kullanarak çekimlerinizin daha sarsıntısız olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle manzara çekimlerinde deprem oluyormuş hissi vermek istemiyorsanız, ufuk çizgisinin sürekli sallanmasını engellemek için mutlaka tripod kullanmalısınız.

*Sokak tabelaları, şehir isimleri ve diğer yer belirleyici öğeleri de kadrajınızın içine almaya çalışın. Bunlar sonradan bilgisayarınızda ekleyeceğiniz bilgi kutucuklarından çok daha doğal bir etki yaratırlar.

*Çekim yaptığınız bölgelerdeki sesleri ayrı bir ekipmanla kaydedin.

Hayvanlar

*Hayvanlar için de çocuklar için geçerli olan kurallar aynen geçerlidir: Kamerayı olabildiğince hayvanların seviyesine indirin.

*Hayvanat bahçelerindeki çitler sahnenin büyüsünü bozarlar. Bu yüzden bunların arasından çekim yapmaya çalışın ve geniş güvenlik boşluklarını kameranızın zumlu objektifi ile aşmaya çalışın.

*Hayvanlar objektifinizin karşısında olduğunda yavaş ve düzenli hareket edin. Hızlı hareket onları sinirlendirebilir veya korkutabilir.

*Yeni doğmuş hayvanların davranışları genelde önceden tahmin edilemez. Bu küçükleri çekerken sakın ebeveynleri ile aralarına girmeyin.

*Uzun bekleme sürelerinde bir üçayak en iyi yardımcınız olabilir. Hayvanlar kendi ritimlerine göre hareket eder, önceden yazılmış senaryolara göre değil.

Düğünler

*Bir arkadaşınızdan ikinci bir kamera ödünç alın. Bu kamera salonda bir tripod üzerinde sürekli çekim yaparken siz dışarıda başka sahneler peşinde koşmaya devam edebilirsiniz.

*Hazırlıklarınızı yaparken düğün planını da gözden geçirmeyi ihmal etmeyin: Çiftin ne zaman geleceği, hangi kapıdan geçeceği ve hangi yolu izleyeceği sizin için önemli detaylar.

*Çoğu misafir çiftin hayatı ile ilgili bir şeyler öğrenmek ister. Bunun için kafanızda bir film fikri oluşturun: Röportajlarla, fotoğraflarla ve dijital ortama aktarılmış eski filmlerle geçmişi canlandırabilirsiniz.

*Evlenecek çifti bütün gün kameranızla takip edin. Hiç beklemediğiniz anlarda, daha sonrası için çifte özel hazırlayacağınız belgeselde kullanmak üzere birçok motif bulabilirsiniz.
Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Her ortamda farklı taktikler)6 Reviewed by kuvvetmiraj on 6/13/2009 Rating: 5 Çocuklar Çocukları çekerken unutmamanız gereken birinci kural eğilmek. En güzel kareleri dünyayı onların gözünden gördüğünüzde elde edebilir...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...