KAMERAMAN KİMDİR? - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
5/13/2009

KAMERAMAN KİMDİR?

Çoğumuz Televizyon izliyoruz, Hatta çoğumuz değil hepimiz .Kimimiz haber,kimi dizi,kizi klip,kimi belgesel vs vs saymakla bitmez uzar gider.Peki bu izledikleriniz nasıl çekiliyor,kim yapıyor bu işi çok basit ben yazayım. Kameraman:İster Haber ister yukarıda saydığımız branşları elektronik görüntü kayıt etme cihazını kullanan kişi kamera operatörü,Kameraman kimi zaman da halk değimi ile kameracı.
Kameraman kimdir?Kameraman kamera cihazını kullanmasının dışında herkes gibi iki ayağı iki gözü olan iki ele sahip ama her şeyden önemlisi baba,abi,kardeş,arkadaştır.Sadece mesleği budur onun işi hatta hayatıdır.Kameraman her ne şartta olursa olsun çalışmak zorundadır.Hava soğuk olabilir 2 dakikalılk görüntü için 5 saat bekler o soğukta sıcakta yağmurda çamurda onlar her zaman cyborg gibi görülnüştür.

Hırpalanırlar,dayak yerler, küfüre maruz kalırlar pekte sevilmezler açıkçası ama hiç sevmeyenler bile haberleri izler reklamları izler, klipleri izler, dizileri izler, her nedense bu izlediklerini sevmedikleri o kameramanlar çekmiştir. Daha ilerki yazılarımızda tartışacağız.

 Haber  KAMERAMANI İlker  ÖZKAP

Şimdi gelelim kameranın faydalarına bu cihaz takribi 10 kilodur ki eskiden 17 kg'a.çıkmıştır hep sağ omuzdadır, istisnalar hariç yani solak kameramanlar hariçtirki solaklara özel dizayn kameralar mevcuttur.Bu cihaz hep sağ omuzdadır ve sağ gözde devamlı vizördedir(bakaç).Zamanla bu sağ omuz Omuriliğe baskı yapar ve omur eğrilir gözün durumu ise hiç iç açıcı değildir, Oda zamanla siyah beyaz ekrana bakıp sol gözü tembel eder ve sağ gözde ise retinada göz merceğinde enfeksiyon hatta katarakta kadar gidecek rahatsızlar olur.Ama buna rağmen kameraman hep çalışmak zorundadır onun mesleğinde hastalanmak yakınını kaybetmek hatta ve hatta ölmek asla yoktur çünkü bu tür olumsuzluklar hem kameramanın psikolojisini etkiler çekim yapmasına mani olur hemde en öenmlisi işsiz kalmasına sebep verebilir.

Zaten Amerikalı ve Avrupalı Meslektaşlarının Dörtte biri maaş olan bu insanlar birde iş stresi yaşam koşullarının vermiş olduğu sıkıntı neticesinde ruhsal bunalıma girerler. Ama nafile dertlerini kimseye anlatamazlar, yani aynı terzinin kendi söküğünü dikememesi gibi.Grev hakları,Sendikaları yoktur,Varsa bile varmış gibi gözükür.Evet kameramanların dertlerini saymakla bitmez işte en önemlisi izlenilen muhteşem görüntüyü çeken bu insanların sıkıntıları saymakla bitmez.Bu yüzden yolda bir Kameraman görürsek Omuzunda yada elinde kamerası olan bu zamanda bari bir tebessümü onlardan eksik etmeyelim Güzel günler sizin olsun iyi Günler....

Haber KAMERAMANI

İlker ÖZKAP
KAMERAMAN KİMDİR? Reviewed by kuvvetmiraj on 5/13/2009 Rating: 5 Çoğumuz Televizyon izliyoruz, Hatta çoğumuz değil hepimiz .Kimimiz haber,kimi dizi,kizi klip,kimi belgesel vs vs saymakla bitmez uzar gider....
Sonraki Kayıt
önceki
Bu son gönderidir

1 yorum:

  1. İlkercim niye bu kadar uzattın be kardeşim.. Kısaca amele deyiver olsun bitsin.. :)

    Taha

    YanıtlaSil

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...