VAY ARKADAŞ" Filmin Basın bülteni,YAPIM NOTLARI - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
10/22/2010

VAY ARKADAŞ" Filmin Basın bülteni,YAPIM NOTLARI

Filmin mafya babası Mustafa Üstündağ(Sadık),psiko-fizik merkezi görevlisi Bihter Dinçel(Narin) ve Demet Evgar’ın(Nil)erkek arkadaşını canlandıran Fırat Doğruloğlu’nun(Soner)yanı sıra filmin kadrosunda yer alan,izleyicilerin yakından tanıdığı diğer oyuncular ise;Rasim Öztekin,Erdal Tosun,Ali Tutal,Bülent Çolak,Onur Özcan,Barış Başar,Metin Coşkun.5 Kasım’da vizyona girerek kış sezonuna damgasını vurmaya hazırlanan“Vay Arkadaş–Manik,Tik,Dildo”nun film müziklerini ise Multitap hazırladı.

Senaryosunu Caner Güler ve Geniş Aile dizisinin sevilen yazarı Cüneyt İnay’ın kaleme aldığı“Vay Arkadaş–Manik,Tik,Dildo”nun yönetmenliğini ödüllü yönetmen Kemal Uzun ve Ahmet Kayımtu üstlendi.Barakuda Film Production’ın,1 milyon dolarlık bütçeye sahip filminin yaklaşık dört hafta süren çekimleri;üç kafadarın heyecan dolu maceralarının geçtiği İstanbul’un tarihi mekânlarında semtlerinde gerçekleştirildi..
Yapım notları:
•Vay Arkadaş filminin hazırlıkları Ocak 2010’da başladı ve yaklaşık 7 ay sürdü.
•Filmin çekimlerine başlamadan önce oyuncularla birlikte Bozcaada’da okuma provaları ve senaryo çalışmaları gerçekleştirildi.
•Filmin çekimleri İstanbul’un tarihi semtlerinden başta Balat,Sütlüce,Beyoğlu olmakla birlikte Haydarpaşa Garı gibi yine tarihi mekanlarda gerçekleştirildi.
•Film çekimleri Temmuz 2010’da başlayarak 4 haftada tamamlandı.Filmin tamamında yaklaşık 150 kişilik bir teknik ekip yer aldı.
•Filmdeki dans sahnesi için oyuncu Demet Evgar yaklaşık 2,5 ay boyunca özel ders aldı.Ayrıca filmin aksiyon sahnelerinin çekimleri esnasında ayağından sakatlandı.
•Filmin çatışma sahneleri Gripall Effect ile birlikte gerçekleştirildi. Çatışma sahnelerinden bazıları Phantom kamera ile gerçekleştirildi.
•Filmin trafik aksiyon sahnesinin çekimleri 25 araç ile birlikte profesyonel sürücüler eşliğinde yapıldı. Yapılan bu çekimin bir gün öncesinde de provası gerçekleştirildi.
•Film yaklaşık olarak 1 milyon dolar bütçe ile gerçekleştirildi.
Süresi 100 dakika olan“Vay Arkadaş”filmi 5 Kasım 2010’da yaklaşık 200 sinemada gösterime girecek.
VAY ARKADAŞ" Filmin Basın bülteni,YAPIM NOTLARI Reviewed by kuvvetmiraj on 10/22/2010 Rating: 5 Filmin mafya babası Mustafa Üstündağ(Sadık),psiko-fizik merkezi görevlisi Bihter Dinçel(Narin) ve Demet Evgar’ın(Nil)erkek arkadaşını canl...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...