Su Altı Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Neler Gereklidir! - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
5/31/2010

Su Altı Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Neler Gereklidir!

Su altı fotoğrafı çekebilmenin ön koşulu yüzme bilmek. Eğer bu ön koşulu atlattıysanız ilk olarak tek kullanımlık su altı kameralarından bir tane edinin. Fiyatları markasına göre değişiklik göstermekle birlikte 5070 TL arasında olan bu makineler ortalama 27 poz içerir.

Böylece herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek olmadan havuzda ya da denizde ilk su altı fotoğraf çekimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu denemeler size hem su altında bir fotoğraf karesi oluşturma açısından yardımcı olacaktır hem de su altında makine kullanma yeteneğinizi keşfetmeniz açısından...
Diyelim ki bu ilk aşamayı geçtikten sonra su altında fotoğraf çekmek hoşunuza gitti ama hâlâ bu alanda ciddi bir yatırım yapıp yapmama konusunda kararsızsınız. Önce dijital ya da analog bir fotoğraf makinesi satın alın. Kendinizi serin sulara bırakmadan evvel “housing” adında bir aparat edinin.Bu aparat sayesinde herhangi bir fotoğraf makinesi anında su altı makinesine dönüşüyor.
Makinenize uygun olarak tasarlanmış bir housing’in ortalama fiyatı ise 100,150 euro arasında değiyor. Sudan ucuz yani.:)
Bu ikinci aşamayı da geçtiyseniz ve su altına olan merakınızın daha da arttığını hissediyorsanız siz artık gerçek bir dalgıç ve su altı fotoğrafçısı olma yolunda ilerliyorsunuz demektir.Bu aşamada profesyonel dalış eğitiminden geçmeniz ve dalgıçlık brövesi almanız lazım.Tabii bu işi ciddi şekilde yapmak için ciddi ekipmanlar kullanmak gerekiyor.

Her ne kadar housing yardımı ile 40 metre hatta daha da derinde çekim yapmanız mümkün olsa da su altı çekimleri için özel olarak tasarlanmış makineler,lensler ve filtreler konusunda bilgi edinmeniz ve yatırım yapmanız gerekiyor.

Kaliteli ekipmanlara sahip olmak için minumum 1500 doları gözden çıkartmanız gerekiyor.Ama bu sayfada gördüğünüz fotoğraşarın bir metre 40 santimetrelik bir derinlikte çekildiğini söylemeliyiz.Üstelik housing aparatı da kullanılmadan.

SLR için kaliteli bir su altı aparat arıyorsanız fiyatları 1500-4000$ arası değişen çeşitli ürünler var.
Önemli olan sadece sizin makine için özel üretilmiş doğru ürünü bulmak.
housing kelimesi ile arama yaparsanız su altı kılıflara ulaşabilirsiniz.
Su Altı Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Neler Gereklidir! Reviewed by kuvvetmiraj on 5/31/2010 Rating: 5 Su altı fotoğrafı çekebilmenin ön koşulu yüzme bilmek . Eğer bu ön koşulu atlattıysanız ilk olarak tek kullanımlık su altı kameralarından b...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...