Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Görüntülerle oynayın)3 - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
6/13/2009

Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Görüntülerle oynayın)3

Her hikayenin bir başlangıcı, bir ana kısmı ve bir sonu bulunur. Her sahnenin de bir ön, bir ara ve bir de arka plana ihtiyacı vardır. Videonuzdaki görüntü yapısı bu özellikleri sağlayıp üç boyutlu bir derinlik yaratmalıdır. Ön ve arka planlar olayın sınırlarını çizer ve kafanızda olayı konumlandırmanızı sağlar. Bahsi geçen konu ise genelde bunların ortasında kalan ara zeminde gerçekleşir. Özellikle kadrajın kenarında duran ve dalları ile sahneye doğru uzanan bir ağaç veya tarihi bir pazaryerine açılan kapı kemeri gibi doğal ön planlar daha şık bir etki yaratacaktır. Profesyoneller bu tekniğe "framing", yani çerçeveleme adını verip burada çoğunlukla teknik yardımcı ekipmanlar, maskeler kullanır. Bu yardımcı ekipmanlar arasında en ünlüleri dürbünden veya anahtar deliğinden bakılıyormuş hissini veren filtrelerdir.

Bu tür maskeleri çekimden sonra görüntüleri bilgisayarınızda işlerken de ekleyebilirsiniz. Çekiminizi, koyacağınız bu filtrelerin önemli ayrıntıları kapatmayacağı şekilde ayarlarsanız oldukça güzel görüntüler elde edebilirsiniz.

AktüelKameraman:Birol Özkurt
Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Görüntülerle oynayın)3 Reviewed by kuvvetmiraj on 6/13/2009 Rating: 5 Her hikayenin bir başlangıcı, bir ana kısmı ve bir sonu bulunur. Her sahnenin de bir ön, bir ara ve bir de arka plana ihtiyacı vardır. Video...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...