ÇEKECEĞINIZ STOCK FOTOĞRAFLARI SATMAK!(Nedir stok Fotoğraf?) - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
12/25/2009

ÇEKECEĞINIZ STOCK FOTOĞRAFLARI SATMAK!(Nedir stok Fotoğraf?)



Dijital bir Fotoğraf Makinesine Sahipsiniz, Fotoğraf Paylaşım Sitelerini Bir Süredir Takip Ettiğinizi ve Fotoğrafçılığınızı Epey ilerlettiğinizi Düşünüyorsunuz. O halde İnternet Size Yeni Bir Gelir Kapısı Sunuyor: Stok fotoğrafçılık..Profesyonel Bir Fotoğrafçı Değilseniz Ama Fotoğraflarınıza Güveniyorsanız,En Azından Yeni Alacağınız DSLR Fotoğraf Makinasının Taksitlerini çıkartmaya Ne Dersiniz?O halde Microstock Dünyasıyla Tanışın!

Nedir Stok Fotoğraf?

Stok Fotoğraf,Özellikle Yayıncılıkta(basılı veya Web)Büyük ihtiyaç Duyulan Bir Malzeme.Diyelim ki Derginizde Sağlıklı Beslenme Üzerine Bir Yazı Yayınlayacaksınız ve Bir Sepet Dolusu Meyvenin Fotoğrafı o Yazıya Tam Gidecek. Veya Müşteri ilişkileri Yönetimi Üzerine Bir Yazı Kaleme Alacaksınız,Kulaklığıyla Gülümser Bir Şekilde Poz Veren Genç Bir Bayan Fotoğrafı Yazıyı Tamamlayacak.Ya da Konunuz Küresel Isınma ve Alevler içinde Bir Dünya Fotoğrafı Lazım...
İşte Böyle Bir Fotoğraf için Yayıncılar Eskiden Stok Fotoğraf Kataloglarından Fotoğraf Seçip Her Biri için Yüzlerce Dolar Ödemek Durumundaydı.Şimdi ise Stok Fotoğraf Ajanslarına Rakip Çıkan Mikrostok Sitelerinde,Aynı Türden Bir Fotoğrafı Boyutuna(çözünürlüğüne) Göre 25 cent ile 5-6$ Arasında Bir Fiyatla Satın Alabiliyorsunuz.Bu sitelere Profesyoneller ve Yarı Profesyoneller Fotoğraf Gönderiyor.Bir Fotoğrafçıya Her indirilen Fotoğrafı için Belli Bir Komisyon(%10 ila %50 arasında) Veriliyor.Fotoğraflarınız "royalty free" Olduğu,Yani Aynı Fotoğrafı Farklı Yayıncılar Kullanabildiği için,Tüm Dünyadan Binlerce Yayıncıyla Buluşarak Çok Sayıda indirilen Bir Fotoğrafınızdan Yüzlerce Dolar Kazanma Şansınız Var.Yani Diğer Fotoğrafçıların Aksine Sürümden Kazanıyorsunuz.



NOT:Çok Ciddi Çalısma ve Titizlik istiyor,Aksi Taktirde Fotoğraflarınız Geri Çevrilip Durur Hatta üye Olmanız Bile Çok Zorlasır.

Örnek Linkler :
Yeni açılan '' www.fotozade.com '' bu görevi üstleniyor.Bunun dışında ;
http://www.istockphoto.com
http://www.shutterstock.com
http://www.dreamstime.com
http://www.fotolia.com
http://www.stockxpert.com

AYRICA:

canstockphoto.com
bigstockphoto.com
gettyimages.com = Flick Ortaklı.
imagestocktr.com = Tamamen Türkler Tarafından Kurulmuş ilk Stock Sitesi.

HOŞÇAKALIN :)
ÇEKECEĞINIZ STOCK FOTOĞRAFLARI SATMAK!(Nedir stok Fotoğraf?) Reviewed by kuvvetmiraj on 12/25/2009 Rating: 5 Dijital bir Fotoğraf Makinesine Sahipsiniz, Fotoğraf Paylaşım Sitelerini Bir Süredir Takip Ettiğinizi ve Fotoğrafçılığınızı Epey ilerletti...

2 yorum:

  1. Adsız9/20/2013

    Türkiye'de Stock fotoğrafçılığı tutmaz.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (buradan http://kameramanodasi.blogspot.com/2009/12/cekeceginiz-stock-fotograflari.html) stok görsel ile ilgili ufak bir bilgi notu ve http://www.sadeceon.com/Tags/shutterstock-gorsel-indirme sayfamıza ait bir link paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Yusuf Yıldırım
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...