Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Profesyonel çekim)8 - MACROCAM

728x90 AdSpace

Yayınlar
6/13/2009

Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Profesyonel çekim)8

Çoğu kameraman hata yapar, hatta kimileri aynı hataları tekrarlar. Şimdi size dijital video çekimlerinde karşınıza çıkabilecek beş önemli hatayı göstererek bunları engelleme yollarını anlatacağız.


Eğimli ufuk
Kötü bir çekim: Çekim sırasında kameranın ekranı hep düzgün bir resim gösterir; kamera eğimli tutulmuş olsa bile. Bu eğimli çekimler çoğunlukla tekrar oynatıldıklarında fark edilirler. Kameramanlığına yeni geçmiş hobi fotoğrafçılarını, ilk çekimlerinde evde kötü bir sürpriz bekler: Kameralar dik çekim yapabilseler de ne yazık ki ekranlar ve televizyonlarda bu olanak yoktur. Bu yüzden film çekiminde birinci ve en temel kural kameranın mutlaka yere paralel tutulmasıdır. Kamera ekranına yapıştıracağınız ufak yapışkan kağıtlar eğimli çekimler yapmanızı engelleyebilir.


Gezinen zum Bu problemi mutlaka siz de fark etmişinizdir:
Bir video sahnesi geniş bir çekimle başlar ve zum yaparak ilerler. Ama kameraman bir noktadan sonra objenin istediği noktada olmadığını fark eder ve kadrajı değiştirerek zumlamaya devam eder. Bu durum pek de profesyonel olmayan çekimlere neden olur. Bu yüzden zum yolunu çekimden önce belirlemeniz gerekir: Çekim öncesi kameranızı zumlayarak objeye yaklaşın. Kadrajı ayarladıktan sonra hareket ettirmeden geniş açıya dönün.
Amatör kameramanlar için en iyi ipuçları(Profesyonel çekim)8 Reviewed by kuvvetmiraj on 6/13/2009 Rating: 5 Çoğu kameraman hata yapar, hatta kimileri aynı hataları tekrarlar. Şimdi size dijital video çekimlerinde karşınıza çıkabilecek beş önemli ha...

Hiç yorum yok:

HoşGeldiniz.. Blog Yazısını Okudunuz Düşünce ve Yorumunuzu alalım...